top of page
Finkers, cabaret, Almelo

Koo wit de floo

 

In 2010 verscheen de laatste cd/dvd van Herman Finkers onder de titel Liever dan geluk, met studio-opnames van de liedjes uit Finkers' theaterprogramma Na de Pauze.  Nu, vijf jaar later komt Herman wederom met een studio-album. Hierop zijn 12 nieuwe liedjes te horen. Alle gegroepeerd rond één thema: Almelo.

 

De plaat is uitermate vrolijk en 'poppy' en de muziek knipoogt net zo gemakkelijk naar Motown als naar Muddy Waters en Madness. Het resultaat is dan ook zeer beslist niet een cabaretplaat te noemen maar valt eerder in de categorie Nederlandstalige pop. Al bestaat dat Nederlandstalig dan wel voor 80% uit Twents. Het thema is immers Almelo.

 

De plaat is een uit de hand gelopen belofte van Herman aan de gemeente Almelo. Nadat bestuurlijk en 'ondernemend' Almelo zich jarenlang vergeefs verzette tegen de onuitroeibaarheid van 'het stoplichtimago', besloten de pr-makers om het 'Eén stoplicht springt op rood, een ander weer op groen, in Almelo is altijd wat te doen', te omarmen. De officële leus van de stad is nu 'Altijd wat te doen', vaak gecombineerd met de afbeelding van een stoplicht. Herman vond dit zó mooi dat hij de gemeente beloofde een mooi loflied te schrijven op Almelo. Dat werd uiteindelijk een hele cd; Almelo bleek een rijke bron van inspiratie. Onder de liedjes een duet met Daphne Bunskoek en een duet met de Turkse rapper Gökhan Iyigunler. Beide geboren en getogen in Almelo.

 

Koo wit de floo is de Almelose uitspraak van Go with the flow en geeft de relaxte levenshouding van de Almeloërs aan. Herman Finkers schreef nagenoeg alle muziek en liedteksten. Medeproducent Daniël Lohues nam diverse instrumenten voor zijn rekening en ook gitarist en mede-Almeloër Peter Tiehuis is veelvuldig te horen. 

 

vanaf 1 mei digitaal en fysiek te koop 

Koo wit de floo CD
Koo wit de floo.
Liever dan Geluk
Na de Pauze
BOX_cover.jpg

Gesigneerd  € 55,-

Gesigneerd  € 18,-

Gesigneerd  € 18,-

Gesigneerd  € 3,50

Gesigneerd  € 20,-

bottom of page