top of page

Sint Jorismis 2.3

 

Herman Finkers componeerde ter gelegenheid van zijn huwelijksinzegening op

15 juni 1990 een Latijnse mis, de Missa In Honorem Sancti Georgii oftewel de

Sint Joris Mis; die 15e juni nog zonder Credo.

Later schreef hij er ook een Credo bij en maakte met derden een bewerking voor koor met een groter ensemble. In de loop der jaren echter groeide zijn behoefte aan een intiemere eigen versie. Hij herschreef zijn mis in een versie voor strijkkwintet, hobo, harp, klavecimbel en koor. Omdat de huwelijksinzegening plaatsvond in de Georgius (Joris-/Sjors-)kerk in Almelo en omdat Joris de patroonheilige is van Almelo werd de mis aan Joris gewijd. Sinds een opname en uitzending van de KRO hebben diverse koren de Jorismis op hun repertoire genomen. Op deze site zijn de partituren van de laatste versie van de Jorismis gratis te downloaden. In geval van een openbare uitvoering kunt u contact opnemen met het impresariaat.

 

Missa Sancti Georgii

 

On occasion of his marriage on june 15th 1990 Herman Finkers composed a

Latin mass. For that use for organ and choir and without a Credo. The wedding ceremony and therefore the first performance of the mass was in the church of Saint George in Almelo, Finkers hometown who happens to have Saint George as pattern saint. Therefore the mass was dedicated to Saint George: Missa In Honorem Sancti Georgii.

Shortly after the wedding Herman Finkers wrote an additionial Credo and arranged the mass for ensemble (string quartet, hobo, harp and harpsichord) and choir.

After the KRO broadcasted the mass on the Dutch television several choirs in the Netherlands put the Saint George Mass on repertoire.

On this site you can freely download the scores.

In case of public performance please contact the agency.

 

 

 

 

 

 

Schermafbeelding 2023-03-22 om 14.12.11.png

Voor inhoudelijke vragen over de mis kunt u onderstaand formulier gebruiken

Your details were sent successfully!

bottom of page