top of page

Cultuurprijs Overijssel voor Herman Finkers

Telegraaf, 12 september 2016

"Cabaretier Herman Finkers krijgt dit jaar de oeuveprijs van de Cultuurprijs Overijssel. Het is de eerste maal dat de speciale prijs wordt uitgereikt.

"Hij heeft de oudejaarsconference gedaan, hij besteedt aandacht aan de streektaal en mensen leren door hem de regio beter kennen. Eigenlijk is hij een ambassadeur voor Twente," stelt juryvoorzitter Ank Bijleveld maandag op RTV Oost, een van de initiatiefnemers van de bekroning.

De prijs wordt in de toekomst onregelmatig uitgereikt. De jury zal elk jaar beoordelen of er een bijzondere inwoner van Overijssel is die in aanmerking voor de onderscheiding komt. Het beeldje wordt op 22 september aan Herman Finkers uitgereikt tijdens een speciale avond in Theater Odeon in Zwolle."

Lees het volledige online artikel hier.

Foto: ANP

ander nieuws
Archief
bottom of page