top of page

Missa in Mysterium is terug!

Herman Finkers en Wishful Singing delen een grote gezamenlijke liefde: het gregoriaans. In april en mei 2023 komen zij terug met In Mysterium, een korte reeks missen en concerten waarin de schoonheid en de mystiek van het gregoriaans centraal staan. Naar een idee en onder regie van Herman Finkers.

De mis en het concert Voor de coronaperiode zorgde het ‘meezingen met een gregoriaanse hoogmis’ steevast voor volle kerken. Die grote belangstelling en waardering heeft geleid tot een vervolg. Er worden twee verschillende vormen aangeboden: de Missa in Mysterium (eucharistieviering) en het meditatieve In Mysterium (concert).

Missa in Mysterium – meezingen met een gregoriaanse hoogmis 15 april – St. Jacobuskerk, Den Haag 23 april – Jacobuskerk, Enschede

De Missa in Mysterium is ingebed in een eucharistieviering, met pater Marc Loriaux osb als celebrant. Herman Finkers regisseert en treedt op als lector (voorlezer).

Het muzikale programma wordt aangevuld met eigen werk en teksten van o.a. Drs. P, Gerard Reve en Etty Hillesum uitgekozen en voorgedragen door Herman Finkers.

Bij het concert In Mysterium worden de muziek en de bewegingen in een niet-liturgische context geplaatst en omgevormd tot een meditatief meezingconcert. Zonder eucharistie, communie, priester en acolieten. Maar wel in een kerk, en aangevuld met niet-liturgische teksten en gedichten, passend bij de tijd van het jaar, de Paastijd. Voorgelezen door Herman Finkers. De rust, de verstilde muzikale eenvoud en de actieve deelname van de bezoekers blijven ook bij de concertvorm voorop staan.

Meezingen Tijdens alle vieringen en concerten spelen de bezoekers een actieve rol en zingen een groot deel van de gezangen mee. Hiervoor kan thuis worden geoefend met online oefenvideo’s.

Kroeg na Kerk in Den Haag, Enschede en Lisse In Den Haag, Enschede en Lisse wordt na afloop van de uitvoeringen een Kroeg na Kerk georganiseerd. Onder leiding van Annemiek Schrijver en Herman Finkers kunnen bezoekers napraten en genieten van een kop koffie of wat anders.

Comentarios


ander nieuws
Archief
bottom of page