top of page

Missa in Mysterium opgevoerd


Op zondag 9 oktober werd het gregoriaans experiment Missa in Mysterium ('Mis gericht op het Mysterie'), opgevoerd in de Sint Plechelmusbasiliek in Oldenzaal. De bezoekers werden vooraf vriendelijk verzocht de gezangen door te nemen via www.missainmysterium.nl en zacht mee te zingen.

Voorganger: Pater Marc Loriaux o.s.b; Vrouwenschola: Wishful Singing; Mannenschola: Gelegenheidsschola; Organist: Guus Goorhuis; Diaken: pastor Fons Peters; Acolieten: Plechelmusparochie Oldenzaal en Lambertusparochie Hengelo; Suisse: Hennie Schepers; Voorzangers volk: Leerlingen Carmel- en Thijcollege Oldenzaal. Verder veel dank aan de kosters, Marc Willemsen, Henk Roord, het Parochiebestuur en vele andere vrijwilligers.

De KRO heeft de mis geregistreerd en zendt tussen Kerst en Oud en Nieuw een reportage over de MiM uit.

Hieronder wat berichten uit de media.

. Op 25 september met Wishful Singing in Podium Witteman om te zingen en te praten. Over het gregoriaans en de komende Missa in Mysterium.

. Gesprek vooraf met Wilfred Kemp in het radio 5-programma Zin in Weekend, 8 oktober 2016. Het fragment begint op 9'50"

. Reportage achteraf door NPO 1-radio, 10 oktober 2016.

ander nieuws
Archief
bottom of page